Värnamo Simsällskap följer svensk simnings Simlinje - en utvecklingsstege i åtta nivåer från Babysim till motionär. För att göra en lång historia kort är tanken är att ALLA, utifrån sina målsättningar, ska få båda nytta och nöje av simidrott och få utveckla sin simförmåga på bästa sätt, till simkunnighet och vidare.

Värnamo Simsällskap följer Simlinjen och dess utvecklingsstadium 2 i våra simskolor.

Verksamheten är tänkt för barn från 4 år och uppåt, som genom målrelaterade lekar, utifrån barnets egna förutsättningar, lär sig de elementära grunderna i de fyra simsätten med slutmålet att bli simkunnig.

Verksamheten innehåller roliga, utmanande och progressiva övningar, både i vatten och på land. Det finns sex grupper/faser i utvecklingsstadium 2 - från nybörjare till simkunnig. Namnen på nivåerna kommer från sex olika simmärken: Baddaren, Sköldpaddan, Pingvinen, Silverfisken, Guldfisken och Hajen. Momenten för märkena samt ytterligare några övningar ingår som mål för varje grupp/fas. Även Svensk Simidrotts övriga märken finns invävda i strukturen. 

Simundervisning är en självklar del av Svensk Simidrott och Värnamo Simsällskaps verksamhet av den enkla anledningen att simkunnighet är en förutsättning för livslång simidrott. Här kan du läsa mer om fördelen med att välja en simförening som Värnamo Simsällskap för ditt barns simundervisning.

 

Läs mer om Simlinjen på Svensk Simidrotts hemsida.

Vidösternsimmet - har du det som krävs?

Go to top