Värnamo Simsällskap har under helgen haft deltagare på två tävlingar, GP finalen i Jönköping och Vårsimiaden hemma i Värnamo

I Jönköping lyckades Fanny Trollstad ta sig till en B-final på 50m Frisim som hon sedan vann på det nya klubbrekordet 27.48, vilket är fyra hundradelar under JSM kvalet som Fanny har jagat i snart 2 år. Det är skönt att det nu är äntligen klart så hon kan ladda inför SM i Sundsvall den 1–5 juli
Fannys tid hade räckt till en sjundeplats i A-finalen som vanns av Sarah Sjöström.

Hemma i Värnamo simmades Vårsimiaden distrikt. Tävlingen var en av fyra distriktsfinaler inom regionen som avgjordes samtidigt i Motala (Östergötlands län), Ljungby (Kronobergs län) och Oskarshamn (Kalmar län). Resultaten från dessa fyra distriktsfinaler sammanställdes och de bästa simmarna gick vidare till Vårsimiadens Regionfinal som avgörs i Linköping 2–3 maj.

 

BK prispall 2016Helgen som precis passerat gick verkligen i simningens tecken. På hemmaplan arrangerade Värnamo Simsällskap den mycket populära knattetävlingen Burger King Swim, med ca 160 simmare från 12 olika klubbar på plats i Värnamo simhall.

Fanny som gjorde sitt sista Sum-Sim visade på styrka efter ett lite mindre lyckade 100 frisim, så reste hon sig och slog till med ett nytt personligt rekord på 400m frisim 4.41.31 detta resulterade i en finfin 14:e plats.

När de bästa simmarna i länet i åldrarna drabbade samman i Nässjö i söndags visade Värnamos ungdomar på stora framgångar. Helgen kan sammanfattas med siffrorna 9, 10, 8 och 42. 9 st guld, 10 silver, 8 brons och 42 st personliga rekord. 

1043926 10201418711932362 999036058 n

Robin, Fanny, Lovisa och Erik simmade makalöst bra i Jönköping

mg

Mathilda Gärdesmed, 19, avslutade sin säsong med JSM/SM i Halmstad.
Med tider precis i närheten av vad hon tidigare presterat gjorde hon ett mycket bra mästerskap och hon slog även till med personligt rekord på 50 frisim. Hon har nu verkligen gjort sig förtjänt av sommarlov och att ladda batterierna för framtiden.

Fanny Trollstad, 16, tog sig överraskande till final på 200 frisim på det nya klubbrekordet 2.11.73. Det var en sänkning av hennes pers med nästan tre sekunder och två sekunder under det tidigare klubbrekordet. Hon kom på åttonde plats i finalen, men på en mycket hedrande tredjeplats bland flickor födda 1997.

Även på 400 frisim slog hon sitt eget rekord med tre sekunder och satte i handen i kaklet på snabba 4.43.22. 
100 frisim gick också fort (1.00.85) och Fanny visade verkligen att man kan simma snabbt bara man slappnar av och har roligt. 
Tre topp-tio-placeringar visar klart att Fanny tillhör den absoluta sverige-toppen i sin ålder. 

-Vi avslutade verkligen mästerskapet på topp och hon var väl värd en final efter allt slit under våren, säger en strålande glad tränare, Malin Wenell Larsson.

SUMSIM1

Laxaleken 2013

Hela 21 simmare fanns på plats och representerade VSS på årets första ute-tävling,
Laxaleken i Halmstad. Det gick mycket bra och de fina simningarna resulterade i ett
klubbrekord, 78 nya personliga rekord, ett Sum-sim-kval, 5 medaljer och ett prestationspris.
(fyra saknas på bilden)

I helgen har Rosenlundsbadet sprint simmats i Jönköping. Tävlingen är en av södra Sveriges största inbjudningstävlingar och har ett tävlingsupplägg med försök, uppsamlingsheat, semifinal och final på de korta distanserna, som ger simmarna många chanser att simma snabbt. Värnamo Simsällskap hade elva simmare på plats som tillsammans slog inte mindre än 65 nya personliga rekord, Fanny Trollstad slog sitt livs första individuella klubbrekord och VSS fick med sig 15 medaljer hem.

simiaden copy

Erik, Mihajlo, Hugo, (Vincent), Anton, Robin, Clara, Filip, Lovisa, Felicia och Siri
hade en mycket bra helg i Motala på årets regionsfinal i Simiaden.
(saknas på bilden gör Astrid Mann, Sophie Einefors och Rebecca Bramgren-Abraham)

Vidösternsimmet - har du det som krävs?

Go to top